Arrival, Chaos and an Indian wedding

Vi har äntligen anlänt i Delhi!
Resan gick fantastiskt bra och vi möttes på flygplatsen av vår handledare pastor Abraham, Priyanka och ett svenskt pastorspar; Samuel och Gabrielle – samt en extremt tryckande hetta! En timmas galen bilresa (innehållandes kossor, biltutande och nära-döden-upplevelser) senare var vi framme vid vår lägenhet. Första kvällen var vi ganska överväldigade av både intryck och värme. Hur mycket jag än förberett mig för en ny, annorlunda omgivning och klimat, är det svårt att i förväg verkligen vara beredd på den känslan av kaos som infinner sig när man väl ska bo här. Lägenheten är stor och riktigt bra, men det tog ett tag att vänja sig vid denna standard. Men efter ordentligt med eget fix och don genom hemmet, har vi det riktigt mysigt här och känslan har landat mer i förväntan och spänning – vi bor i Delhi, wow! Skrubbning av lghVårt kök!

Första dagen innebar mycket vila hemma i lägenheten – och mycket mat! Vi får fantastiskt god mat levererad från TFG hit vilket är lyxigt. Vi blir väl omhändertagna av alla här, det känns så tryggt och bra!Frukost!Här kommer Aaron med vår första frukost – Chapati med curry-potatis!

Efter mat och vila var det dags att fixa ordning oss för bröllop! Vi fick låna fantastiska indiska festkläder, saris, i vilka vi kände oss lika tjusiga som brudparet nästan! Som tur är hade vi tjejerna från TFG som hjälpte oss med påklädning, för kära nån vilka komplicerade plagg! Ett nästan fem meter långt tyg (kändes det som) veckades, stoppades in och slängdes runt för att till slut bilda en vacker klänning!Vi och Abraham festfina på bröllop!

Det var en spännande första dag. Idag har vi haft möte med Abraham där vi har fått information om TFG, träffa personalen och höra om deras utvecklingsprojekt – och vilka projekt de driver! Jag blir imponerad av den bredd organisationen har och allt de lyckas företa sig, som dessutom ger resultat.
Möte på Abrahams kontor med (fr. vänster) Priyanka, Zeeta och Priyanka aka. Kuschi – tre goa kvinnor som kommer vara våra närmsta kontakter fr. TFG.

Här är Asha i köket, den otroliga kvinnan som lagar oss all mat.

Projekten som TFG driver är sannerligen imponerande – vilken bredd de har! Det är tydligt inom varje program att deras främsta målgrupp är de fattigaste av de fattiga och aktiviteterna riktar sig främst mot utsatta barn, kvinnor, physically disabled, och äldre. Projekten täcker verkligen de flesta områden; fattigdomsbekämpning, barnhem, kvinnors rättigheter, utbildning, hälsa för alla, mikrokrediter och självhjälpsgrupper, advocacy , mänskliga rättigheter och mycket mycket mer! Jag berättar mer om dessa projekt i ett inlägg senare – nu ska vi rusa iväg på ett cellgruppsmöte här i Rohini, sektor 19 där vi bor!En sista bild är fr. toaletten 🙂 T.h ser ni vår dusch som utgörs av tre stora hinkar! Fiffigt!

4 tankar på “Arrival, Chaos and an Indian wedding

Lämna en kommentar